Saskia Bos
 
Voel je vrijheid om jouw pad te ontwikkelen

Saskia Bos

Een Levensreiziger met een Missie

Als kind werd ik vaak bestempeld als een dromer. In de vierde klas bleef ik zitten omdat ik "op mijn tenen liep". Mijn jeugd werd gekenmerkt door pesten, een ervaring die mijn vroege jaren vormgaf.
Buiten school vond ik mijn geluk in de natuur en met muziek maken vanaf jonge leeftijd. Ook nu nog ervaar ik momenten van intens geluk als ik aan het wandelen of fietsen ben en komen heel vaak inzichten van uit mijn onderbewustzijn tot mij. Met muziek maken kan ik helemaal opgaan in de klanken en uitdaging die mij geboden wordt tijdens het spelen of dirigeren. Een intens gevoel van geluk kan mij overvallen als ik geraakt wordt door een muziekstuk waar ik zelf een onderdeel van ben.

Als gevoelig kind in een katholiek gezin, had ik altijd al interesse in het mystieke en het energetische. In mijn tienerjaren begon ik mijn eigen weg te volgen en verloor ik mijn geloof in de kerk.

Mijn zoektocht begon omdat ik:

 • Niet voor mezelf durfde op te komen
 • Mijn grenzen niet aangaf
 • Een sterk minderwaardigheidsgevoel had
 • Tegen anderen opkeek
 • Ja en amen zei om erbij te horen

Op mijn 16e begon ik een relatie met een man waar ik naar opkeek, en die relatie hield stand door huwelijk en kinderen. Na drie jaar huwelijk zijn we gescheiden, wat het begin was van een intens rouwproces dat meerdere jaren in beslag nam. Maar dit was ook het keerpunt in mijn leven.

De scheiding bracht me op het pad van zelfontdekking, persoonlijke ontwikkeling en spiritueel ontwaken. Na een aantal jaren vond ik een nieuwe liefde, maar ook deze relatie bracht uitdagingen met zich mee. In relatietherapie ontdekte ik dat een bepaalde verwachting nooit vervuld zou worden. Dit leidde weer tot een periode van rauwe rouw, maar ik begreep dat ik het antwoord bij mezelf moest zoeken.

Het grote verschil tussen de twee gebeurtenissen was mijn bewustzijn van de magie van het leven. Mijn leven werd rijker, liefdevoller en magischer door bewustwording. Dit is wat me drijft in mijn werk. Alles in het leven heeft een reden, en bewustwording van die reden brengt rust en een intens gevoel van geluk.

Dankzij opleidingen in Systemisch Werk, NLP, kata coaching, rouw coaching en stervensbegeleiding en sjamanisme ben ik een vrouw geworden die:

 • Liefdevol is voor zichzelf
 • Vanuit haar hart leeft
 • Verwondering vindt in het leven
 • Dankbaar is voor alles op haar pad
 • In vrijheid haar eigen weg volgt
 • Haar grenzen kent

Soms ben ik nog te kritisch op mezelf, maar ik leer elke dag. Samen met jou wil ik op weg gaan naar een leven dat vol rust, liefde en magie is. Laten we samen deze reis beginnen.

Saskia in het kort: levensreiziger, echtgenoot, moeder, dochter, muzikant, dirigent, herborist, apitherapeut, stervensbegeleider, (familie)opsteller, NLP trainer, kata coach, rouw en verlies coach, ervaringsdeskundige pesten, ervaringsdeskundige scheiden, ervaringsdeskundige hechtingsstoornis, ervaringsdeskundige autisme, ervaringsdeskundige ADHD, ervaringsdeskundig manager detailhandel.